Hvad er tokenomics, og hvordan kan det genoplive økonomien

10/02/2021

Tokenisering forbinder din virksomhed med blockchain-teknologi og udsteder dine egne forretningstokener, der ligner handlinger.

Takket være forbindelsen til blockchain kan du gradvist automatisere alle processer i din virksomhed. Samtidig har du opdaterede data om dine omkostninger, som du kan reagere hurtigt på og dermed spare betydeligt. Når du automatiserer hele din virksomhed og opretter forbindelse til din blockchain, bliver din virksomhed glat og velorganiseret for potentielle investorer, der ønsker at købe dine tokens.

Tokenisering er processen med at beskytte følsomme data ved at erstatte det nummer, der genereres af algoritmen kaldet et token. Tokenisering bruges ofte til at forhindre kreditkortsvindel. Disse tokens kan rejse over internettet eller forskellige trådløse netværk, der er nødvendige for at behandle betalinger uden at afsløre dine faktiske bankoplysninger. Det faktiske antal bankkonti opbevares et sikkert sted.

Tokenization er en metode, der konverterer rettighederne til en ressource til et digitalt token.
Antag at der er et hus til 200.000 EUR. Tokenisering kan gøre denne lejlighed til 200.000 tokens (antallet er helt vilkårligt, så det kan være 2 millioner tokens). Således repræsenterer hvert token 0,0005% af de underliggende aktiver. Endelig udsteder vi et token til en smart kontraktplatform som Ethereum, så tokens kan købes og sælges frit på forskellige børser.

Når du køber et token, køber du faktisk 0,0005% af fast ejendom. Du køber 100.000 poletter og ejer 50% af dine aktiver. Du køber 200.000 tokens og ejer 100% af aktiverne. Selvfølgelig bliver du ikke den juridiske ejer af ejendommen. Men da Blockchain er en uforanderlig offentlig hovedbog, sikrer det, at ingen kan "slette" din ejendom efter køb af tokens, selvom den ikke er opført i tingbogen. Det skal være klart, hvorfor Blockchain tillader denne type tjenester.

Tokenisering af andre ressourcer fungerer på samme måde. Hvis der er et Picasso-billede til en værdi af 50 millioner euro, kan det også symboliseres. Det samme gælder for guld, diamanter og andre værdipapirer og fast ejendom.